Wady i zalety pracy w restauracji FastFood

Praca w restauracji jest pracą fizyczną związaną z wieloma obciążeniami psychicznymi, jako że wymaga ciągłego kontaktu z klientem, co nierzadko powoduje sytuacje stresujące i prowadzi do zmęczenia obecnością innych osób. Jest to zajęcie dość specyficzne, którego wykonywania podejmują się zazwyczaj osoby młode, które szybko przyzwyczajają się do określonych warunków pracy i nie mają wysokich wymogów finansowych, pracownik restauracji FastFood Łódź. Jak każda inna praca obecna na polskim rynku zatrudnienia, praca w restauracji fast food ma swoje wady i zalety, do których należą:

25ZALETY:

  • chłonny rynek pracy,
  • małe wymagania rekrutacyjne,
  • możliwość awansu,
  • możliwości zatrudnienia dla ludzi młodych i bez wykształcenia.

WADY:

  • brak stabilności zatrudnienia (zawieranie umów tzw. śmieciowych),
  • bardzo niskie wynagrodzenie,
  • ciężka fizyczna praca,
  • ciągły kontakt z klientem,
  • praca w warunkach stresujących,
  • mały prestiż społeczny wykonywanego zawodu,
  • małe możliwości uzyskania premii i dodatków,
  • szybkie wypalenie zawodowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *