Praca w restauracji fastfood nie stwarza zbyt wielu możliwości rozwoju, dlatego gdy tydzień temu dowiedzieliśmy się, że w następnych tygodniach będziemy mieli szansę zdobycia awansu na stanowisko kierownika zmiany, wszyscy pracownicy restauracji od razu wzięli się za pracę i przestali narzekać na warunki panujące w restauracji. Wątpię by ktoś z własnej woli chciał dłużej popracować w zawodzie zwykłego pracownika, pracownik restauracji FastFood Bielsko-Biała, jednak kierownik zmiany to już coś innego. Z kierownika zmiany można awansować później na kierownika całej restauracji, a taka funkcja to już nie byle co. Od tygodnia każdy pracownik restauracji pracuje lepiej niż pracował przez ostatnie tygodnie i miesiące. Wszyscy uwijają się jak mróweczki i są niezmiernie mili dla siebie, dla kierownika i dla klientów.
Nie będę ukrywał, że i ja mam nadzieję na awans kierownika zmiany. Spośród wszystkich pracowników restauracji mam najdłuższy staż pracy, nigdy nie było na mnie żadnych skarg, dlatego wydaje mi się, że moje szanse na rozwój kariery są dość realne. Tym, co zachęca do udziału w rywalizacji o stanowisko kierownika jest fakt, że kierownik zmiany zarabia więcej niż zwykły pracownik, a jego obowiązki są o wiele przyjemniejsze. Kierownik zmiany nadal od czasu do czasu musi poobsługiwać klientów, jednak jednocześnie wykonuje też szereg innych czynności. Praca kierownika byłaby dla mnie zajęciem idealnym. Muszę się o nią postarać!