Skłamałabym, gdybym powiedziała, że na jutrzejszą rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko pracownika restauracji fastfood dobrze się przygotowałam lub, że zaplanowanym spotkaniem w jakikolwiek sposób się denerwuję. Mam Internet i znajomych, dlatego wiem jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne na to stanowisko pracy – naprawdę, nie ma czym się przejmować. Już teraz wiem, że jeśli tylko wyrażę chęć podjęcia pracy w restauracji, miejsce w zespole będę miała z góry zaplanowane. Nie oszukujmy się, stanowisko pracownika fast foodu nie jest posadą bardzo pożądaną i popularną wśród młodych ludzi, a rotacja na tym stanowisku jest intensywna, dlatego każde nowe ręce chętne do pracy są cenne jak złoto.
Pracownik restauracji FastFood Gdańsk to osoba, która na co dzień zajmuje się obsługą klientów i serwowaniem im zamówionych posiłków. To oczywiście w przypadku stanowiska na kasie. Mniej fortunną posadą jest na pewno stanowisko na kuchni, gdzie jedyne na co patrzysz przez cały dzień to przygotowywane przez ciebie kanapki i sałatki. Osobiście wolałabym od razu trafić na kasę, jednak obawiam się, że jako nowa osoba w restauracji na początku dostanę najmniej przyjemne zajęcie kuchenne.
Jedynym wymogiem, jaki jest niepodważalnie wymagany na rozmowie kwalifikacyjnej jest posiadanie książeczki sanitarno-epidemiologicznej. Zapobiegawczo wyrobiłam sobie takową dwa miesiące temu i nadal jest ona ważna. Praca w Fast Foodzie będzie moja!