Gru 21
2018

Odpowiada nie tylko za obsługę klienta

Odpowiada nie tylko za obsługę klienta

Pracownik restauracji fast food jest odpowiedzialny nie tylko za obsługę klienta, choć to także należy do jego codziennych obowiązków. Osoba zatrudniona na tym stanowisku również przygotowuje konkretne produkty sprzedażowe. Mogą to być sałatki, kanapki, napoje, czy też desery. Pracownik obsługuje urządzenia, które nierzadko wymagają dużej uwagi i umiejętności ich obsługi. Ponadto osoba zatrudniona w takiej firmie nierzadko odpowiada także za prace porządkowe na sali, kuchni, ale też na terenie wokół całej restauracji.

W tym zawodzie bardzo istotne jest to, aby pracownik był pozytywnie nastawiony do wszystkich gości, ale też i samej pracy. Oprócz tego musi on posiadać książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. Ważne jest to, że w tej pracy świetnie sprawdzą się osoby, które jeszcze nie posiadają doświadczenia w gastronomii. Pozostali pracownicy chętnie nauczą nowych wszystkiego, co jest potrzebne w konkretnej restauracji.

Właśnie z tego powodu jest to wręcz idealna propozycja pracy dla uczniów oraz studentów, którzy chcą sobie dorobić. Zwłaszcza, że godziny pracy często są elastyczne, a grafik jest dostosowywany do poszczególnych pracowników. Istotnym czynnikiem dla wielu osób będzie to, że restauracje często decydują się na zatrudnienie pracowników w oparciu o umowę o pracę. Samo zatrudnienie przebiega w formie pełnego lub niepełnego etatu godzinowego. W tym zawodzie wiek, doświadczenie oraz wykształcenie nie mają wielkiego znaczenia. Liczy się chęć do pracy i zaangażowanie.

Tags:, , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *