Sie 17
2018

Książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych to podstawa w tym zawodzie

Książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych to podstawa w tym zawodzie

Pracownik restauracji fast food obsługuje klientów, a oprócz tego przygotowuje także posiłki w kuchni. Warto też wspomnieć o tym, że musi on też dbać o czystość sali jadalnej. Aby zostać pracownikiem restauracji fast food konieczne jest posiadanie książki do celów sanitarno – epidemiologicznych. Mile widziane jest też posiadanie prawa jazda kategorii B.

Osoba zatrudniona na takim stanowisku musi się cieszyć nienagannym zdrowiem, w końcu jest odpowiedzialna za przygotowywanie jedzenia, które spożywają inni ludzie. Mile widziana jest także znajomość języków obcych, najlepiej języka angielskiego w stopniu przynajmniej komunikatywnym. Pracownik w restauracji fast food musi mieć miłe usposobienie, a uśmiech powinien mu towarzyszyć przez cały czas. Powinien on także się wyróżniać komunikatywnością, dobrą prezencją, wysoką kulturą osobistą, zręcznością manualną, zamiłowaniem do porządków oraz częstym podejmowaniem inicjatywy. Samodzielność w tym zawodzie jest również bardzo ważna.

Restauracje swoim pracownikom bardzo często zapewniają zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, co daje stabilność i możliwość dalszego rozwoju. Taka praca jest chętnie wybierana przez studentów.

Tags:,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *